Regjeringen får kritikk for treg Ukraina-hjelp

– ALTFOR TREGT: En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité på Stortinget gir nå regjeringen kritikk for lang saksbehandlingstid etter Ukrainas sivile bistandsanmodninger i de første månedene etter Russlands fullskala invasjon. – Håndteringen i krigens første måneder har vært altfor treg i en akutt situasjon, uttaler kontrollkomiteens leder Peter Frølich (H). Høyre og Venstre mener også at Emilie Enger Mehl (Sp) brøt opplysningsplikten i sitt svar til Stortinget om anmodninger til regjeringen om medisinsk evakuering av sårede ukrainske soldater, men komitéflertallet vil ikke strekke det lenger enn at statsråden burde informert Stortinget tidligere. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Høyre og Venstre «prøver å skåre billige poeng» i saken.

Det var Filter Nyheter som først avslørte store forsinkelser, feilinformasjon og konflikt internt i regjeringen knyttet til Ukrainas bistandsanmodninger. Her er noen av artiklene våre fra våren 2022:POLITIMANN SKUTT: Tysk politi aksjonerte i dag igjen mot høyreekstremister i det såkalte Reichsbürger-miljøer, og utførte razziaer mot minst 20 adresser i sju delstater. Bevegelsen er kjent for anti-statlig ideologi der den tyske forbundsstaten og dens demokratiske

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.