«Markedet er bunnskrapt»: Sa nei til å sende Ukraina flyktningtelt fordi Norge ikke klarer å skaffe nye

Flyktinger i Polen ved grensa til Ukraina denne uken (Foto: UD) og faksimile av UDI-notat fra desember.
Sist onsdag skrev Filter Nyheter at Norge i den første uken av invasjonen lot være å svare på Ukrainas hasteanmodning om bestemte typer utstyr som kunne hjelpe sivilbefolkningen. I samme periode responderte minst 22 andre europeiske land og sendte utstyr som telt, tepper og medisinske artikler fra sine beredskapslagre. Les også: Norge svarte ikke på Ukrainas akutt-bestilling: Brukte seks dager på å finne førstehjelpsutstyr Ukraina hadde slått alarm om sine akutte behov i EUs ordning for sivil beredskap (UCPM), der Norge er partner. Kriseordningen, som Justis- og beredskapsdepartementet har det overordnede ansvaret for her til lands, skal sikre at fysiske […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.