EU går ut mot UD etter telefonsamtale med Huitfeldt: – Selvfølgelig sa han ikke det

Utenriksminister Anniken Huitfeldt / EU-kommissær Janez Lenarčič. Foto: UD / EU.
Etter at Filter Nyheter i forrige uke avslørte intern uenighet i regjeringen om Utenriksdepartementets håndtering av Ukraina-nødhjelp, deltok statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) i NRKs debattprogram Dagsnytt 18 onsdag 16. mars. På vegne av regjeringen argumenterte Petersson der med at det mest effektive i den humanitære krisen er å først gi penger, og deretter nødhjelpsutstyr. Bakteppet var at Norge kom sent på banen med bidrag til fysiske hjelpesendinger via EUs ordning for sivil beredskap. I Dagsnytt 18-sendingen viste Petersson til en telefonsamtale mellom Anniken Huitfeldt (Ap) og EUs toppsjef på området, der Huitfeldt skal ha blitt bedt direkte om å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.