Slik kan Russland-sanksjonene skape en ny klasse oligarker

STYRKER SEG FOR STORINNRYKK: Norske kommuner er anmodet om å ta imot 35.000 flyktninger i år, sju ganger fler enn i et normalår. I dag annonserte statsminister Støre at regjeringen setter av fem milliarder kroner i 2022 til å anskaffe flere mottaksplasser for ukrainske flyktninger, og at det jobbes med å bygge nye flyktningmottak og opprette flere registreringssteder. Samtidig effektiviserer UDI saksbehandlingen ved å ta i bruk automatiserte løsninger. I Danmark forbereder regjeringen seg på å ta imot 100 000 ukrainske flyktninger, ifølge Jyllandsposten.


VENTET 17 DAGER PÅ NØDHJELP-SVAR: Vi i Filter Nyheter har fortsatt å grave i Norges respons på Ukrainas anmodninger om nødhjelp. Nå kan vi fortelle hvordan et tilbud fra Helse Midt-Norge om å donere norske ambulanser stanset opp i departementene helt fram til forrige helg.

Tilbudet kom allerede 2. mars, samtidig som land som Danmark forberedte transport av ambulanser via EUs ordning for sivil beredskap (UCPM), som Norge er medlem av. Først fredag i forrige uke, 18. mars, fikk EU beskjed om at Norge kunne tilby de fire ambulansene fra Ålesund – for sending fra Norge 24. mars.

«Så fort ambulansar var noko Ukraina spurte om, blei dette tilbydd frå norske styresmakter», hevdet Helse- og omgsorgsdeparte...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.