Trekker styrker ut av Ukraina for å reorganisere

RUSSLAND TREKKER TILBAKE styrker fra områdene rundt Kyiv etter betydelige tap. Det har i betydelig grad senket intensiteten i den pågående fremrykkingen og tvunget enkelte enheter helt tilbake til Hviterussland for å reorganisere seg, skriver det ukrainske forsvaret i sin døgnrapport. Russland sier deres prioritet nå er å ta kontroll over Donbas-regionen i Øst-Ukraina, en nedskalering av tidligere ambisjoner om å «demilitarisere og denazifisere» hele landet som likevel sprer frykt for at Ukraina kan bli delt. Zelenskyjs rådgiver sier de ukrainske kravene i forhandlingene forblir «våpenhvile, tilbaketrekning av de russiske styrkene og klare sikkerhetsgarantier».The Guardian/AP News/NTB KORRIGERER 1: Volodomyr Zelenskyj presiserer […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.