Slag i lufta? Ingenting har skjedd med Vedums plan om å trekke Oljefondet ut av Russland 

«Målet er å trekke Oljefondet helt ut av Russland», kunngjorde finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) 27. februar i fjor - tre dager etter Russlands fullskala invasjon i Ukraina.  Vedum forklarte da at Finansdepartementet skulle sende et brev til Norges Bank, der de beordret umiddelbar frys av investeringene i Russland, for videre å utarbeide en plan om nedsalg i det russiske markedet: «Vi ønsker å ha en veldig tydelig og klar tilbakemelding på at den typen overtramp man har sett den siste tiden ikke kan aksepteres. Og at det derfor er naturlig for Norge å trekke sine investeringer ut av markedet», […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.