Hemmelig Ukraina-notat: To statsråder vil vingeklippe UD etter norsk nødhjelp-fiasko

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) ber utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) om at UD fratas beslutninger om Ukraina-nødhjelp.
Støtt Filter Nyheters arbeid - tegn et abonnement her! Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) koblet forrige søndag inn statsministeren i en pengekrangel med Utenriksdepartementet om hvem som skal bestemme over Norges bistand til Ukraina. Filter Nyheter er kjent med innholdet i et såkalt politikernotat de to statsrådene sendte til utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) 6. mars, med Statsministerens kontor på kopi. Les også: Dette ga 22 andre land til Ukraina mens Norge satt på gjerdetLes også: «Markedet er bunnskrapt»: Sa nei til å sende Ukraina flyktningtelt fordi Norge ikke klarer å skaffe […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.