Helsedepartementet påsto at Ukraina ikke hadde bedt om ambulanser – det var ikke sant

Tirsdag 22. mars kom regjeringen med nyheten om at Norge hadde tilbudt fire ambulanser til Ukraina i nødhjelp. Da hadde det imidlertid gått 20 dager siden Helse Midt-Norge ga Helse- og omsorgsdepartementet beskjed om at de ville donere de fire ambulansene. Les også: Helseforetak ville gi ambulanser i hastehjelp til Ukraina – måtte vente 17 dager på svar I en pressemelding 22. mars uttalte departementet at Ukraina ikke hadde bedt om ambulanser tidligere, og at det var det som var grunnen til at departementet først tilbød ambulansene nå: «Så fort ambulansar var noko Ukraina spurte om, blei dette tilbydd frå […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.