Frp-politikere i Arendal tok SIAN i forsvar også etter rasismetiltale: «Saklig debatt»

Siv Jensen driver valgkamp i Arendal sammen med Raymond Skorstad. Foto: FRP

For halvannen uke siden ble Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Nesodden kommune, John Brungot, besluttet ekskludert fra partiet etter at Filter Nyheter avdekket hans hatske retorikk om muslimer på Facebook og hans mangeårige engasjement i den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). SIAN – som tar til orde for å forby islam og å deportere eller fengsle bekjennende muslimer på livstid – har tidligere delt ut løpesedler med påstander som at «gode muslimer er notoriske seksualpredatorer» og «gode muslimer voldtar i et epidemisk omfang i hele Vesten». Sammen med en tale om «morderzombier» og «tilbakestående kultur» er dette blant uttalelsene som gjorde at statsadvokaten tidligere i vinter tok ut tiltale mot to av SIANs frontfigurer for hatefulle ytringer, etter den såkalte rasismeparagrafen (straffeloven § 185). Brungot-saken utløste en debatt i Frp om hva som er mulig å forene med medlemskap i partiet – leder Siv Jensen har slått fast at det å være medlem av SIAN ikke kan kombineres med å være Frp-medlem, mens partiveteran Carl I. Hagen har tatt til orde for det motsatte.

Støttet SIANs ytringsfrihet på stand i Arendal sentrum

Et lokallag der problemstillingen ser ut til å være aktuell, er Arendal Frp. Der har listekandidater ved høstens kommunevalg kritisert Arendalsukas beslutning om å stenge ute SIAN fra årets arrangement, gått i rette med stort...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.