SIAN-profiler tiltalt for flere tilfeller av muslimhets: «Morderzombier» og «seksualpredatorer»

Lars Thorsen og Fanny Bråten i forbindelse med en demonstrasjon som ikke er en del av tiltalen.
Lars Thorsen (53) og Fanny «Anna» Bråten (57), de mest kjente frontfigurene i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), er nå tiltalt for en rekke tilfeller av hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen – straffeloven § 185. Statsadvokat Ingrid Vormeland Salte vil holde begge de islamfiendtlige aktivistene ansvarlige for løpesedler de delte ut under et SIAN-arrangement på Stovner i Oslo 20. juli 2018, mens Anna Bråten i tillegg er tiltalt for en tale hun holdt i regi av SIAN foran Stortinget 1. september i fjor.

Politiadvokat Andreas Kruszewski opplyser at saken er etterforsket av oslopolitiets hatkrimgruppe ved Manglerud politistasjon.

– Det er politiet som har initiert saken og anmeldt dette. Brosjyrene gjengitt i den ene tiltaleposten ble oppdaget av politiet, samtidig som også medborgere som reagerte har vært i kontakt med oss. Når det gjelder den andre delen av tiltalen, så var politiet til stede under den offentlige appellen kvinnen holdt, sier Kruszewski til Filter Nyheter.

«Gode muslimer voldtar i et epidemisk omfang»

Løpesedlene inneholdt flere utsagn som kan tolkes som at SIAN mener at muslimer i Norge generelt er å anse som seksualforbrytere, drapsmenn og en terrorfare. «Gode muslimer er notoriske seksualpredatorer, som følge av Muhammeds lysende eksempel» og «Gode muslimer voldtar i et epidemisk omfang i hele Vesten», er to av formuleringene som er tatt med i tiltalen. (Se hele tiltalepostene nedenfor). «Et hvert menneske som bekjenner seg Muhammeds ideologi og som arbeider for å innføre islams ondskap her - uansett om det gjøres med vold eller politiske midler - er en trussel mot rikets sikkerhet og må deporteres eller interneres på livstid», heter det på en av løpesedl...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.