Nyhetsbrev mandag 19. august: Bompenge-«skisse» var ikke avklart med partilederne – og 1,7 millioner i Hong Kong-demonstrasjon

MILLIARDGALOPP: Om du, som meg, er forvirret etter gårsdagens utvikling i Frps bompengekrise, kan du trøste deg med at det nok også gjelder de involverte regjeringspartiene. Noen vesentlige bruddstykker:

  • Ifølge Minerva var «skissen» som endte opp som en form for ultimatum fra Frp aldri omforent blant de borgerlige partilederne og kun ment som et foreløpig arbeidsdokument fra Høyres side. «Det kan se ut som Frp har gått enn bitte liten tur bak ryggen på Høyre her»tvitrer Nils August Andersen.
  • Målet fra regjeringsplattformen om nullvekst for biltrafikk i byene, framstår – i hvert fall for meg – som uavklart mens vi venter på i hvilken grad Venstre vil bøye av.
  • Pakken som Frp framstiller som ferdig snakka, har ifølge VG en ramme på 21 milliarder kroner fordelt på statsbudsjettet over ti år: 10 mrd til å øke statens andel av storbypakkene; 7 mrd til sletting av gjeld i veiprosjekter og 4 mrd til kollektivsatsning. Ifølge NRK inneholder skissen også  en engangsbevilgning på rundt 400 millioner i friske penger.
  • Transportøkonomisk institutt mener de potensielle endringene som er lekket vil ha lite å si for bilistene.
  • Høyre-ne...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.