Frp vil ekskludere ordførerkandidat fra partiet for muslimfiendtlige holdninger – tar avstand fra SIAN

Brungot deltok lørdag på en demonstrasjon for SIAN foran Stortinget i Oslo.

Kort tid etter at Filter Nyheter søndag ettermiddag publiserte en kritisk artikkel om en lang rekke islam- og muslimfiendtlige innlegg publisert av Frps ordførerkandidat John Brungot i Nesodden, kom beskjeden fra partiledelsen: Fremskrittspartiet vil ekskludere ham.

– For Fremskrittspartiet er religionsfrihet en grunnleggende verdi og gjelder uansett hvilken religion man bekjenner seg til. John Brungots holdninger til islam og muslimer er ikke forenelig med å være medlem av FrP. Jeg har derfor bedt fylkeslaget om å starte prosessen med å ta fra ham medlemskapet, skriver leder i Frps organisasjonsutvalg, Alf Erik Andersen, i en e-post til Filter Nyheter.

I artikkelen om Brungots islamfiendtlige engasjement framgikk det at han har brukt ord som «dødsfiender» og «barbarer» om muslimer, og at han har bidratt til å spre rasistiske konspirasjonsteorier via Facebook. John Brungot har gjennom flere år vært aktivist i «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN). SIAN er en organisasjon som bruker så aggressiv retorikk om muslimer at påtalemyndigheten mener flere av løpesedlene de tidligere har delt ut rammes av den såkalte rasismeparagrafen i straffeloven. I artikkelen om Brungot, kom Frps lokallagsleder i Nesodden, Anne Elisabeth Østreng, med uttalelser til Filter Nyheter som tok SIAN i forsvar. – SIAN er en organisasjon som er opplysende om en ideologi som har satt seg i Europa, jeg begynner å bli ganske ergerlig over at de blir kalt rasister uansett hva de gjør. At han har engasjert seg der har ingenting med partiet vårt å gjøre, sa Østreng.

På spørsmål om hvorvidt partiledelsen deler Østrengs oppfatn...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.