Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge onsdag 8. april:

Ferske Filter-artikler:

Virus-situasjonen nå:

  • 6 008 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 250 er innlagt på sykehus, 70 ligger i respirator.
  • 101 er døde.

Korona-nytt:

  • Seks vikarer fra samme vikarbyrå har testet positivt på koronaviruset i Trondheim – fire av disse har jobbet på ulike helse- og velferdssentre i kommunen. Flere beboere og ansatte kan ha blitt eksponert for smitte.
  • Oslo kommune følger regjeringens plan og går for en «gradvis og kontrollert» åpning av barnehager og skoler fra 20. til 27. april. Skjenking av alkohol vil ennå ikke starte.
  • Flere fagforeninger har forhandlet med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og blitt enige om høyere overtidsbetaling for norske sykepleiere og andre helsearbeidere på grunn av koronakrisen.
  • «Det er beksvart», sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om konsekvensene av koronakrisen i Norge. Går det som LO frykter, kan arbeidsledigheten ende på 5,8 prosent i år og 6,2 prosent neste år.
  • Regjeringen og kunnskapsminister Guri Melby (V) er i gang med å lage retningslinjer for hvordan undervisningen i norske skoler skal organiseres når de gjenåpner over påske og enda flere elever fases inn i månedene som kommer:
  • – Hvis 1.–4. klasse starter med å være på skolen hver dag, så er det ikke sikkert at de kan fortsette med det hvis mellomtrinnet (5.-7. trinn) kommer. Den type justeringer må vi se på. Skolen må ikke bli for full, slik at det blir tett mellom elevene, sier Melby.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.