Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge onsdag 8. april:

Ferske Filter-artikler:

Virus-situasjonen nå:

  • 6 008 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 250 er innlagt på sykehus, 70 ligger i respirator.
  • 101 er døde.

Korona-nytt:

  • Seks vikarer fra samme vikarbyrå har testet positivt på koronaviruset i Trondheim – fire av disse har jobbet på ulike helse- og velferdssentre i kommunen. Flere beboere og ansatte kan ha blitt eksponert for smitte.
  • Oslo kommune følger regjeringens plan og går for en «gradvis og kontrollert» åpning av barnehager og skoler fra 20. til 27. april. Skjenking av alkohol vil ennå ikke starte.
  • Flere fagforeninger har forhandlet med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og blitt enige om høyere overtidsbetaling for norske sykepleiere og andre helsearbeidere på grunn av koronakrisen.
  • «Det er beksvart», sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om konsekvensene av koronakrisen i Norge. Går det som LO frykter, kan arbeidsledigheten ende på 5,8 prosent i år og 6,2 prosent neste år.
  • Regjeringen og kunnskapsminister Guri Melby (V) er i gang med å lage retningslinjer for hvordan undervisningen i norske skoler skal organiseres når de gjenåpner over påske og enda flere elever fases inn i månedene som kommer:
  • – Hvis 1.–4. klasse starter med å være på skolen hver dag, så er det ikke sikkert at de kan fortsette med det hvis mellomtrinnet (5.-7. trinn) kommer. Den type justeringer må vi se på. Skolen må ikke bli for full, slik at det blir tett mellom elevene, sier Melby.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Vil arbeidsplassen din støtte Filter Nyheter? Send en epost til bed[email protected] eller besøk denne nettsiden for mer informasjon.

Våre bedriftsabonnenter får fire utgaver av Filters papirmagasin til kontoret hver måned for 3000 kroner i året.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.