• Storbritannias kulturminister Oliver Dowden melder at britenes koronasyke statsminister Boris Johnson, som mandag kveld ble overført til intensivavdeling, fortsatt er stabil og at han kommer seg. Johnson skal ha sittet oppreist og vært i samtale med det medisinske personalet, ifølge Reuters.
  • Kina og andre land kan tenkes å bygge flere kullkraftverk for å stimulere økonomiene sine i kjølvannet av pandemien. Nær halvparten av kullkraftverkene globalt vil likevel bli ulønnsomme i år, ifølge en rapport fra den britiske tenketanken Carbon Tracker, publisert onsdag. Kina står for halvparten av alt kullforbruk i verden. 60 prosent av kraftverkene i landet går egentlig med underskudd. Det samme vil skje med nye anlegg som startes opp nå, ifølge rapporten.
  •   «Covid-19 har potensialet ikke bare til å forårsake tusenvis av dødsfall, men også slippe løs økonomisk og sosial ødeleggelse», sa Dr. Matshidiso Moeti, WHOs regiondirektør for Afrika, i en uttalelse onsdag. En stor bekymring knyttet til store koronautbrudd i afrikanske land, særlig sør for Sahara, er at store deler av befolkningen har alvorlige underliggende tilstander som HIV, som begrenser immunforsvaret, og tuberkulose, som ofte skaper arr i lungene. Underernæring er også en faktor som svekker helsen til mer enn 50 millioner barn i regionen.
  • Sverige har den nystartede stiftelsen Hennes hus begynt å samarbeide med en hotellkjede for å tilby trygg innkvartering for kvinner som utsettes for vold i hjemmet. «Nå må du tenke utenfor boksen og handle raskt og bokstavelig talt redde liv», sier Ann Söderlund, en av grunnleggerne av stiftelsen, til Expressen.
  • USAs visepresident Mike Pence og hans korona-team informerte kongressen om at Trump-administrasjonen utarbeider en veiledning for til slutt å gjenåpne landet. Helsetoppene informarte også om at  de hardest rammede områdene har begynt å vise tidlige tegn på stabilisering av antall smittede, ifølge Politico.
  • Flere bioteknologiselskaper begynner nå å teste lovende vaksinekandidater og behandlinger mot koronavirus, på mennesker.
  • Koronaviruset sprer seg raskt i svensk eldreomsorg – såpass mye at det varsles om at den svenske gjennomsnittlige levealderen vil falle kraftig. «Vi vil se triste tall de kommende ukene. Og mange vil dø unødvendig», sier en svensk pensjonert professor og lege, Yngve Gustafson, til Aftonbladet.
  • Singapore, som har høstet lovord for sin korona-håndtering, har nå registrert en plutselig økning i nye tilfeller, nesten alle sammen lokal spredning. Regjeringen bestemte derfor å iverksette mye strengere tiltak for å bremse spredningen av viruset. 7. april stengte alle unntatt viktige virksomheter, og innbyggere får kun lov til å kjøpe mat og medisin, trene og gå til frisøren. «Smittebryteren», som regjeringen kaller det, vil vare i minst en måned.

 


Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.