Reportasje: Erna Solberg er ikke forkjølet

– Det er det høyeste på rangstigen du kan komme i det bergenske liv: Å være medlem av 17. mai-komitéen. Det skulle være statsminister Erna Solbergs «største kommunikasjonsutfordring så langt i livet», ifølge en viktig kommentator i rikskringkastingen. Langt over 400 000 mennesker står uten jobb i Norge. Snart 6000 mennesker er smittet av et virus vi ikke kan vaksinere oss mot. De som «holder hjulene i gang», taper halvannen milliard hver dag. Og tirsdag denne uka gikk landets statsminister på scenen for å opplyse nasjonen om hva mindretallsregjeringen har bestemt om veien videre. Men hva sa hun, egentlig?

«Slå ned, slå ned, slå ned, slå ned, slå ned»

Like før klokken 16 ble journalistene sluset gruppevis inn i den marmorbelagte salen i Kongens gate 18, der Klima- og miljødepartementet holder til. I 1903 døde ti mennesker vegg i vegg her, da bygningen ble åsted for den største brannen i Oslo i fredstid. Den gang var det ennå lenge til spanskesyken – og enda lengre til koronaepidemien, som i dag herjer Norge. Men epidemien er «under kontroll», ifølge landets helseminister. Erna Solberg og hennes regjering har slått den ned, der er i hvert fall sånn vi må forstå det. – Jeg opplever at alle vil være med på dugnaden. At alle vil være med på å slå ned smitten, sa Solberg i det gule scenelyset. – På vegne av hele regjeringen har jeg lyst til å si tusen takk til absolutt alle som nå bidrar til at vi får slått ned viruset, fortsatte hun. Statsministeren henvendte seg direkte til de mange som er blitt arbeidsledige i Norge: – Til alle de vil jeg si at vi gjør alt vi kan for å slå ned smitten, forsikret hun. Ja, Solberg kunne fo...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.