Filters selvangivelse for 2018 og det store spørsmålet: Hva nå, årets stemme?

Filter Nyheter: Fra venstre journalist Jonas Skybakmoen, daglig leder Tale Gjøvik, journalist Tora Lind Berg, seniorrådgiver Anna Aarseth og redaktør Harald Klungtveit.

Lørdag mottok avisa du nå leser Natt og Dags Oslopris i kategorien «Årets stemme». Begrunnelsen var at avisa har «preget debatten... på sin måte» – for å sitere prisutdelerne Per Sandberg og Bahareh Letnes. Altså samme par som i året som gikk måtte tåle vårt kritiske søkelys på deres forhold, brudd på beredskapsregler under en reise til Iran, og rolleblanding – artikler som ble medvirkende til at Sandberg trakk seg som fiskeriminister i august. Prisen er en anledning til å sette en fot i bakken, oppsummere det siste året og lette på sløret om hva vi tenker om 2019. Etter at Filter Nyheter først gikk på lufta i 2016 har det utkrystallisert seg visse hovedstolper i nyhetsproduksjonen – vi kan finne på å skrive om det meste, men følger ekstra nøye med på politisk ekstremisme, klimapolitikk og økonomi, og prøver å klarlegge og formidle fakta der vi ser det er behov for det i nyhetsbildet. Slik som når «alle» snakker om kvinner i Forsvaret – uten å egentlig vite så mye om hvilke krav som stilles til dem, hvor mange det er av dem, eller hva de tenker selv.

Propaganda og ekstremisme

Vi prøver også å varsle om det når desinformasjon og løgner sprer seg i det offentlige rom. Derfor skriver vi om det når en reklamegigant bruker sine hundrevis av lystavler til å spre

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.