Sandberg brukte departementet til Iran-møte med Letnes – sier det var som Frp-nestleder

  • Siste: I 08.20-tida mandag morgen ble det kjent at Per Sandberg trekker seg som fiskeriminister, ifølge Aftenposten.
27. juli, da Per Sandberg for første gang uttalte seg om problemstillingene rundt feriereisen til Iran og forholdet til norsk-iranske Bahareh Letnes, nevnte han overfor Filter Nyheter et møte om en iransk-norsk venneforening, og skrev uoppfordret at han under akkurat dette møtet  hadde rollen som Frp-nestleder, og altså ikke som statsråd: «Jeg deltok som 1. nestleder i FrP på et møte hvor man vurderte oppstart av venneforening Iran/Norge. På dette møtet deltok også Letnes». Nå kan Filter Nyheter avsløre at Sandberg valgte å holde møtet i Nærings- og fiskeridepartementet. Dermed føyer møtet seg til flere anledninger der det framstår uklart hvordan Sandberg har klart å skille sine ulike roller i møter med ambassadefolk eller andre iranere. I lys av at venneforening-møtet ble lagt til departementet, kan Sandbergs uttalelser 27. juli framstå som upresise: «Letnes har ikke fulgt meg på noen møter eller reiser knyttet til Nærings- og fiskeridepartementet, eller politisk relaterte reiser/møter knyttet til mitt virke som fiskeriminister»

Det skal ha vært totalt fire personer på møtet 3. oktober 2017: Per Sandberg, Bahareh Letnes, en mann med iransk bakgrunn og en fjerde person Filter Nyheter ikke kjenner identiteten til.

Det er ikke kjent om Sandberg på dette tidspunktet hadde innledet kjærlighetsforholdet til Letnes.

Fordi departementet/Sandberg lenge har nektet å svare på hvem som deltok, er det ikke kjent hvilke roller eller yrker de to siste møtedeltagerne hadde i denne sammenhengen. Det er uklart hvorfor Sandberg i ette...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.