Per Sandberg om forhold til norsk-iransk kvinne (27): – Har ikke fulgt meg på politisk relaterte møter

Fiskeriminister Per Sandbergs forhold til Bahareh Letnes (27), som for elleve år siden flyktet fra tvangsekteskap i Iran og fikk innvilget asyl i Norge i 2008, har nå vært tema på statsministerens kontor. Det skjer etter spørsmål om hvordan Sandberg kombinerer privat og offisiell kontakt med iranske myndigheter sett opp mot rollen som fiskeriminister og representant for den norske regjeringen.

Nå kommenterer Sandberg selv problemstillingene.

– Letnes har ikke fulgt meg på noen møter eller reiser knyttet til Nærings- og fiskeridepartementet, eller politisk relaterte reiser/møter knyttet til mitt virke som fiskeriminister.  Jeg har selv deltatt på Nouruz (privat) og Iransk nasjonaldagsfeiring. Jeg deltok som 1. nestleder i FrP på et møte hvor man vurderte oppstart av venneforening Iran/Norge. På dette møtet deltok også Letnes, skriver Sandberg til Filter Nyheter via en e-post fra kommunikasjonsrådgiver Halvard Wensel i Nærings- og fiskeridepartementet.

(Se hele svaret fra Sandberg lenger nede).

Sandberg er denne uka på ferie i Iran sammen med Letnes, som har lagt ut flere bilder av de to sammen på hennes åpne Instagram-profil underveis i oppholdet.

Fiskeriministeren ble også avbildet sammen med Letnes da han deltok på feiringen av iransk nyttår på Irans ambassade i Oslo i mars i år. Sandberg var den gang også fungerende justisminister.

Blant de norske politikerene som reagerte på deltagelsen den gang, var partifellen Christian Tybring-Gjedde (Frp), som er nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortingetog Geir Pollestad (Sp), som er leder i næringskomiteen. – Jeg er veldig imot dette. Jeg har engasjert meg på opposisjonens side i Iran, og det bør være naturlig for norske politikere å gjøre d...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.