«Alt skal være så jævla politisk korrekt»: Hva vil egentlig Forsvaret med kvinnelige kampsoldater?

Denne artikkelen ble først publisert 9. april 2018, i kjølvannet av en debatt om hvorvidt kvinner i Forsvarets «spisse ende» svekker kampkraften. Saken oppsummert: Fire kvinnelige kampsoldater snakker om de fysiske kravene Andel kvinnelige ansatte går ned i infanteriet Forsvaret: «Kjønn ikke likegyldig når du skal utføre oppdrag» Ny forskning om kroppslige forskjeller 30 år etter at Stortinget formelt tillot norske kvinner å være stridende soldater, strever Forsvaret ennå med å finne ut hva det skal bety. Toppledelsen vil i 2018 aldri si noe annet enn at flere kvinner i uniform er et gode. Men det er langt fra festtalene […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.