Tirsdag: Dømt for å ha banket opp jente (16). Lørdag: Pågrepet i nazimarsj i Oslo

Lørdag 29. oktober ble 35 nynazister i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) pågrepet midt i Oslo sentrum da høyreekstremistenes uvarslede marsj utviklet seg til håndgemeng med politiet.

Filter Nyheter har i samarbeid med Expo kartlagt alle deltagerne i marsjen.

Én av dem er den volds- og rasisme-dømte nazisten Marcus Hansson (34) fra Kristianstad i Skåne i Sverige.

Da Filter Nyheter fulgte demonstrasjonen i Oslo var Hansson en av de aller første som ble lagt i bakken av politifolk og pågrepet. Da hadde nazistene gjort fysisk motstand fordi politiet besluttet å stanse marsjen før den nådde Blitzhuset i Pilestredet.

Her blir Marcus Hansson pågrepet i Universitetsgata i Oslo sist lørdag. Foto: Filter Nyheter

Det er svært kort tid siden Hansson forrige gang var i klinsj med myndighetene:

Så sent som tirsdag 25. oktober – fire dager før DNMs markering i Oslo – ble 34-åringen dømt i tingretten i Helsingborg for vold mot ei tenåring...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.