CIA-agenter og hacking: Slik spionerte Qatar på Fifa

QATAR SKAL HA OVERVÅKET FIFA: En ny avsløring fra den sveitsiske rikskringkasteren SRF finner at qatarske myndigheter ansatte tidligere CIA-agenter for å spionere på Fifa. Tidligere CIA-agent Kevin Chalker, som leder det amerikanske selskapet Global Risk Advisors, skal ha blitt ansatt for å overvåke og hacke pc-ene til Fifa-toppene. Målet skal ha vært å få tak i informasjon om hva Fifa planla å gjøre med VM 2022 etter all kritikken Qatar fikk for både korrupsjon og brudd på menneskerettigheter – og dermed sikre at Qatar ikke ble fratatt mesterskapet. Minst 66 agenter skal ha blitt ansatt over en niårsperiode, til et budsjett på 387 millioner dollar (4 milliarder norske kroner). 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.