Sannsiger eller alarmist? Dette er FNs generalsekretær

MOTSTANDERNE KALLER HAM alarmist, tilhengerne kaller ham en sannsiger. Få har vært tydeligere i klimakampen enn FNs generalsekretær, António Guterres, men hvem er han egentlig? Mer om det i ukas hovedsak, men først:


UKAS RUNDE

  • Størrelsen på gnu-migrasjonen i Maasai Mara er redusert med 60 prosent siden 1972, og klimaendringer får skylden. Det skiver Context. «Det er betydelig risiko for at migrasjonen kan kollapse innen 2050 eller tidligere», sier Joseph Ogutu, statistiker ved University of Hohenheim i Tyskland.
  • Det internasjonale energibyrået (IEA) avliver myten om at klimapolitikk er hovedårsaken til høye strømpriser. Det skriver The Guardian. «En raskere overgang til ren energi har bidratt til å moderere denne krisen, og er den beste veien ut av den», skriver direktør Fatih Birol i IEAs World Energy Outlook.
  • Europa varmes opp dobbelt så raskt som det globale gjennomsnittet. Det viser en rapport fra World Meteorological Organization ifølge The Guardian. Europa har i gjennomsnitt blitt 0,5C varmere per tiår mellom 1991 og 2021, og utviklingen vil trolig fortsette. 
  • Ifølge en

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.