Svensk politiker trekker seg fra alle verv etter Filter-avsløring: Samboer tatt i nazimarsj i Oslo

Filter Nyheter og Expo avslørte tirsdag at en av nynazistene som ble pågrepet i Oslo sist lørdag er en 20 år gammel kvinne som før høstens valg ble oppført som listekandidat for Sverigedemokratene og i et lokalt tillitsverv.

I artikkelen ble også 20-åringens samboer, Max Fagerstedt (24), intervjuet. Han var da Sverigedemokratenes leder i kommunen Boxholm sørøst i landet, og har også flere roller i SD på fylkesnivå. Likevel ville han, på direkte spørsmål fra Expos journalister, ikke ta noen avstand fra samboerens nazistiske engasjement eller fra holdningene til Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) – den voldsfremmende organisasjonen som marsjerte i Oslo.

Nå har fylkesledelsen i Sverigedemokratene bedt Fagerstedt om å gå av, og han har trukket seg fra alle verv, ifølge lokale medier. Samtidig er han suspendert fra en lønnet stilling i Region Östergötland.

– Det er som det er, sa Fagerstedt selv til Sveriges Radio tirsdag kveld, før han la på.

Når det gjelder hans samboer, opplyser hennes tidligere lokallag i Sverigedemokratene til SVT at hun ikke lenger er medlem av partiet og at SD

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.