Filter avslører: Her går SD-politikeren i nazimarsj foran Stortinget i Oslo

Lørdag 29. oktober ble 35 nynazister fra Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) pågrepet i Oslo da de forsøkte å marsjere mot Blitzhuset etter en 40 minutter lang, uvarslet demonstrasjon i sentrumsgatene og foran Stortinget.

DNM er en voldsfremmende nazistisk organisasjon som knytter Adolf Hitlers ideologi sammen med nyere tekster om geriljakrig og terrorisme og som ofte refererer til kommende henrettelser av blant andre folkevalgte politikere. Mange medlemmer er straffedømte i alvorlige volds- og våpen-saker.

De maskerte høyreekstremistene som dukket opp i Oslo i helga – 25 svensker, seks dansker og fire nordmenn – hyllet Vidkun Quisling og ropte slagord om «nasjonalsosialisme», hvit makt og revolusjon.

Filter Nyheter har i samarbeid med Expo i Sverige kartlagt deltagerne i lørdagens nazimarsj.

En av dem er en 20 år gammel kvinne som tidligere i år ble meldt inn som valgkandidat for Sverigedemokratene (SD) i Katrineholm kommune.

Hun hadde en buff med logoen til Den nordiske motstandsbevegelsen foran ansiktet da hun lørdag blant annet marsjerte opp Karl Johans gate, rundt Stortinget og tok oppstilling på Eidsvolls plass. Da Filter Nyheter fulgte demonstrasjonen, var kvinnen én av nazistene som prøvde å stikke av fra politi utstyrt med hunder og skjold etter at marsjen var blitt stanset i Universitetsgata.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.