Svartehav-skip trosser Russland for å levere korn til verdensmarkedet

GARANTERER IKKE SIKKERHETEN TIL KORNSKIP: Det russiske forsvarsdepartementet meldte i går at det nå er uaktuelt å garantere sikkerheten til skipene som seiler gjennom korridoren i Svartehavet som brukes for å skipe matvarer ut av Ukraina, og anklager ukrainerne for å utnytte korridoren militært – som da marineflåten i Sevastopol på Krym-halvøya ble angrepet i helga. Russland sier de «terminerer» avtalen, snarere enn å trekke seg ut av den. I går gikk 16 kornskip gjennom korridoren, som er fremforhandlet ved hjelp av FN. I dag reiste ytterligere tre, melder New York Times.

Samtidig er FNs internasjonale atomenergibyrå på plass ved to kjernekraftverk i Ukraina for å granske de russiske påstandene om at landet planlegger å detonere «skitne bomber», altså konvensjonelle sprengladninger som sprer radioaktiv forurensing. Ukrainske og vestlige land har avfeid påstandene som grunnløse.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.