Facebook stemplet som «digitale gangstere» i rapport om falske nyheter

Mark Zuckerberg er nok en gang i hardt vær.
En komité i det britiske underhuset har nylig ferdigstilt en 18 måneder lang undersøkelse av hvordan «desinformasjon og falske nyheter» er blitt spredd i sosiale medier i Storbritannia. Undersøkelsen ble igangsatt allerede året etter folkeavstemningen om brexit, men arbeidet ble intensivert etter den såkalte Cambridge Analytica-skandalen i fjor. Den 108 sider lange rapporten konkluderer med at Facebook «med vilje» har brutt både personvern- og konkurranselovgivning, samtidig som den stempler selskapet som «digitale gangstere» som bør reguleres langt strengere enn i dag. Den inneholder også en rekke forslag til konkrete tiltak, samtidig som komité-leder Damian Collins har vært relativt hard i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.