Bent Høie utelukker ny forskning på tvillingabort i lovforslaget

Montasje av Filter Nyheter. Foto av Bent Høie fra regjeringen.no.
Regjeringen, med helseminister Bent Høie (H) i spissen, har lagt fram sitt forslag til endring av abortloven. Hensikten er å få inn KrFs «seier» på tvillingabort i regjeringsforhandlingene. Forslaget går ut på at kvinner som er gravide med to eller flere fostre må søke til en nemnd hvis de ønsker å abortere noen av fostrene, såkalt fosterreduksjon, eller tvillingabort på Krfsk. I forslaget står det at nemnda kan innvilge fosterreduksjon på samme vilkår som andre søknader om senabort (alvorlig sykdom, familieforhold og så videre). Tar hensyn til risiko - men ikke ved tvillinger Nemnda kan også si ja etter en […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.