Det britiske arbeiderpartiet sliter med antisemittisme. Mandag denne uken ble det kjent at Labour har igangsatt interne undersøkelser rundt 673 mulige tilfeller av antisemittisme siden april i fjor.

Av de 673 sakene endte 96 med at Labour-medlemmer ble suspendert, altså midlertidig ekskludert. 211 partimedlemmer fikk beskjed om at de var under etterforskning, 146 mottok advarsler, mens det i de øvrige 220 sakene ikke fantes tilstrekkelig bevis. Totalt skal også 12 Labour-medlemmer ha blitt permanent ekskludert fra partiet.

Tallene er høye, men flere Labour-medlemmer mener at realitetene er verre: Straks etter at informasjonen ovenfor ble sendt på e-post fra den sentrale partiledelsen til partiets parlamentsmedlemmer i forrige uke, begynte diskusjonen om mørketall.

Fortsatt opphetet konflikt internt i Labour

Parlamentsmedlemmet Margaret Hodge, partiveteranen som tidligere har rettet sterk kritikk mot sin egen partileder for passiv holdning til antisemittisme (hun konfronterte ham direkte i parlamentet og kalte ham en «antisemittisk rasist» i fjor sommer, se lenger ned), uttalte mandag at hun egenhendig har innrapportert over 200 tilfeller.