673 tilfeller av antisemittisme i britiske Labour – og Corbyns problemer stopper ikke der

Labour-leder Jeremy Corbyn.

Det britiske arbeiderpartiet sliter med antisemittisme. Mandag denne uken ble det kjent at Labour har igangsatt interne undersøkelser rundt 673 mulige tilfeller av antisemittisme siden april i fjor.

Av de 673 sakene endte 96 med at Labour-medlemmer ble suspendert, altså midlertidig ekskludert. 211 partimedlemmer fikk beskjed om at de var under etterforskning, 146 mottok advarsler, mens det i de øvrige 220 sakene ikke fantes tilstrekkelig bevis. Totalt skal også 12 Labour-medlemmer ha blitt permanent ekskludert fra partiet.

Tallene er høye, men flere Labour-medlemmer mener at realitetene er verre: Straks etter at informasjonen ovenfor ble sendt på e-post fra den sentrale partiledelsen til partiets parlamentsmedlemmer i forrige uke, begynte diskusjonen om mørketall.

Fortsatt opphetet konflikt internt i Labour

Parlamentsmedlemmet Margaret Hodge, partiveteranen som tidligere har rettet sterk kritikk mot sin egen partileder for passiv holdning til antisemittisme (hun konfronterte ham direkte i parlamentet og kalte ham en «antisemittisk rasist» i fjor sommer, se lenger ned), uttalte mandag at hun egenhendig har innrapportert over 200 tilfeller.

Noen har også ment at anklagene om antisemittisme mot Labour-medlemmer er del av en drittpakke for å skade partiet generelt, men det blir avvist av selv sentrale partimedlemmer:

– Jeg har sett bevisene og det er derfor jeg har vært så bestemt på å gjøre det som er mulig for å eliminere dette fra partiet. Det er også grunnen til at jeg har prioritert å implementere robuste prosedyrer for hvordan vi skal håndtere dette, sier partiets generalsekretær Jennie Formby til The Guardian.

Diskusjonene rundt antisemittisme i Labour ha...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.