Facebooks mareritt-år: Folkemord, falske nyheter og salg av info om deg

Husker du Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansens personlige «Dear Mark»-brev til Facebook-gründer Mark Zuckerberg for to år siden? Knapt vi heller, men brevet var en anmodning til Zuckerberg om ikke å sensurere et historisk bilde av ofre for USAs krigføring i Vietnam (ja, jenta som rømmer fra napalm-regnet er naken). Da Aftenposten-redaktøren publiserte brevet i september 2016, hadde et lite knippe norske kultur- og medieaktører fått det fjernet fra sine private Facebook-profiler. Det som kunne ligne en ørliten storm mot hvordan Zuckerberg forvaltet sin enorme sosiale media-plattform her hjemme, var imidlertid som en frisk bris å regne mot hva som ventet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.