Norske Haakon Forwald en av lederne i ny nazi-organisasjon – dette betyr splittelsen i «Den nordiske motstandsbevegelsen»

Den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) ble mandag denne uken offisielt splittet da en rekke sentrale medlemmer kunngjorde stiftelsen av en ny, navngitt organisasjon. Bakteppet er en konflikt om organisasjonens metodebruk og prioriteringer etter den mislykkede valgdeltagelsen i Sverige i fjor. På et eget, uferdig nettsted i både svensk og norsk utgave lanserte den nye fraksjonen seg i går med en ny logo og et gruppebilde med seks lederskikkelser, ytterligere tre identifiserbare medlemmer og nærmere 20 anonymiserte nynazister. Samtidig fortsetter DNM og deres leder Simon Lindberg sin aktivitet i konkurranse med utbryterne. Splittelsen kan både gjøre det organiserte høyreekstreme […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.