Raser etter Islam Net-lederens karikatur-kronikk: – Han gjør oss muslimer en bjørnetjeneste

Mohamed Abdi (t.v.) er svært kritisk til Fahad Qureshis syn på Muhammed-karikaturene.
«Et forsvar for Muhammed-karikaturer er et forsvar for islamofobi», slo leder Fahad Qureshi i den konservative, muslimske ungdomsorganisasjonen Islam Net fast i en Aftenposten-kronikk torsdag denne uka. Qureshi mener at ulike fremstillinger av den muslimske profeten videreformidler «islamofobe stereotypier» – for eksempel at muslimer «åpent eller skjult støtter terror». Les også: «Hva er det som gjør vondt? Det er jo bare et bilde, jo» Spesielt tar han for seg danske Kurt Westergaards velkjente tegning fra karikaturstriden: «[...] for å underbygge at alle muslimer støtter terror, karikeres Profeten med en bombe i turbanen som et symbol på muslimenes indre tro», skriver Islam […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.