Raser etter Islam Net-lederens karikatur-kronikk: – Han gjør oss muslimer en bjørnetjeneste

Mohamed Abdi (t.v.) er svært kritisk til Fahad Qureshis syn på Muhammed-karikaturene.
«Et forsvar for Muhammed-karikaturer er et forsvar for islamofobi», slo leder Fahad Qureshi i den konservative, muslimske ungdomsorganisasjonen Islam Net fast i en Aftenposten-kronikk torsdag denne uka. Qureshi mener at ulike fremstillinger av den muslimske profeten videreformidler «islamofobe stereotypier» – for eksempel at muslimer «åpent eller skjult støtter terror». Spesielt tar han for seg danske Kurt Westergaards velkjente tegning fra karikaturstriden: «[...] for å underbygge at alle muslimer støtter terror, karikeres Profeten med en bombe i turbanen som et symbol på muslimenes indre tro», skriver Islam Net-lederen, som mener det ikke er merkelig at muslimer reagerer: «[...] det er moralsk forkastelig å si at muslimer må tolerere å bli fremstilt slik», heter det i teksten, der Qureshi også slår fast at «mer eller mindre alle muslimer, rundt to milliarder mennesker, opplever tegningen som islamofobisk og en krenkelse av deres menneskeverd». Det får den norske muslimen, læreren og samfunnsdebattanten Mohamed Abdi til å reagere.

«Det viktigste i denne saken er at folk er blitt drept»

Abdi er svært kritisk til at Qureshi ikke nevner drapet på den franske læreren Samuel Paty eller terrorangrepet ved en kirke i Nice med et eneste ord i sin kronikk, all den tid disse ugjerningene er det faktiske bakteppet for at Muhammed-karikaturene blir diskutert akkurat nå. Han reagerer også på hvordan Kurt Westergaards tegning blir omtalt i tekst...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.