LO-styrt bedrift kvittet seg med vektere som krevde tariff og bedre arbeidsforhold

– Det handler om solidariteten mellom oss, sa Ingunn Gjerstad til Klassekampen. Gjerstad er leder for LO i Oslo og uttalte seg om den pågående og langvarige vekterstreiken. Streiken er av et sånt kaliber at LO kan tenkes å ta andre medlemmer ut i såkalt sympatistreik. For vektere som jobber for et selskapene hvor Gjerstad sitter i styret i kraft av sin lederrolle i fagbevegelsen, Ankerstiftelsen, klinger LO-toppens ord om «sympati» og «solidaritet» hult. Ankerstiftelsen er en stiftelse som driver hotell og studentboliger i Oslo, og eier en betydelig andel bygg i det som kalles Ankerkvartalet i Oslo sentrum. «Jeg ønsker dere lykke til i deres videre arbeid i denne stiftelsen og håper for deres skyld at disse varslingene aldri ser dagslys». Slik sluttet en e-postkorrespondanse Filter Nyheter har fått innsyn i. E-posten gikk fra en varsler til styret il Ankerstiftelsen, og var datert 31. august – halvannen måned før vektere i hele landet gikk ut i streik.

  • Ett år tidligere søkte vekterne ved Ankerstiftelsen hjelp hos den lokale LO-toppen for å få hjelp til å få tariffavtale og «ordnede forhold» på jobb.
  • Det motsatte skjedde: Vekterne havnet i en lammende dragkamp mellom to LO-forbund, mens konfliktene på jobb stadig eskalerte.
  • Da selskapsledelsen flere måneder senere besluttet å outsource virksomheten, stod vekterne fortsatt uten signert vektertariff, som Norsk Arbeidsmandsforbund (Naf) skulle hjelpe dem med å få på plass.
Det var imidlertid ikke arbeidsgiver som gjorde det vanskelig for vekterne å lande tariffavtale: Det var LO. [caption id="attachment_31931" align="alignnone" width="1100"] Vektere i Norsk Arbeidsmandsforbund (Naf) streiker for bedre lønn og større stillinger.[/caption]

Kvittet se...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.