PST-siktede Bertheussen tidligere dømt til fengsel: Gikk i terapi for å slutte med svindel

Det er ventet at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i løpet av de nærmeste dagene vil oversende sin innstilling til tiltale i saken mot Laila Bertheussen (54) til Det nasjonale statsadvokatembetet.

Hun har i over seks måneder vært siktet i etterforskningen av en rekke trusselhendelser ved huset hun bodde i samme med  daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og et trusselbrev sendt til statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde og Christian Tybring-Gjedde. Ingenting tyder på at etterforskningen har svekket PSTs mistanke om at Bertheussen sto bak samtlige hendelser, for å iscenesette et trusselbilde mot justisminister-familien og andre toppolitikere etter den venstreradikale teaterforestillingen «Ways of Seeing».

Waras samboer har i avhør med PST avvist helt å stå bak, og har i høst sagt nei til nye avhør om sakskomplekset som helhet. Hun risikerer nå en alvorlig tiltale i det som har blitt en av de mest oppsiktsvekkende straffesakene Norge har sett.

Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden, mener noe annet enn en henleggelse vil være en grov feil. – I denne saken er det så mange spor som peker i andre retninger, at man må ha tunnelsyn for ikke å se andre veier enn mot min klient, sier Elden til Filter Nyheter

Straffedømt tre ganger

Hittil ukjente opplysninger i sakskomplekset er at Laila Bertheussen – noen år før hun ble samboer med Tor Mikkel Wara – ble straffedømt flere ganger. Den unge kvinnen ble dømt for både bedragerier, tyverier og dokumentforfalskning.

Ifølge Filter Nyheters opplysninger sonet Bertheussen en av dommene i Bredtveit kvinnefengsel i Oslo i begynnelsen av 1986. Likevel fortsatte hun med l...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.