Klimarebeller i retten: — Han er hovedpersonen her

Leo (6 uker) på vei inn i behandlingen av rettsaken mot 17 aksjonister fra Extinction Rebellion, deriblant hans far.
— Det er jo han her det handler om, sier Karoline Stegmann (26) og ser ned i fanget. Hun bysser den seks uker gamle sønnen Leo utenfor rettssal 127 i Oslo tinghus. Spedbarnet er helt uvitende om at faren hans, Dag Kolstø (29), må stille i retten fordi han nekter å betale en bot for ordensforstyrrelse. En politimann skal til å haste forbi, men smelter momentant av den lille bylten. Han bare må dulle litt før han skynder seg videre.   Før sommeren, mens Leo enda lå i magen, stod faren på Stortingets publikumsgalleri og ropte til landets folkevalgte: «Min sønn er […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.