Norge er på klimafornekter-toppen: Ti prosent av oss tror ikke på menneskeskapte klimaendinger

Åtte prosent av nordmenn mener at menneskelig aktivitet ikke har noe med klimaendringene å gjøre. I tillegg er det to prosent nordmenn som avviser at klimaet i det hele tatt er i endring. Til sammen gjør det at Norge er i verdenstoppen i fornektelse av klimaendringer, ifølge en ny spørreundersøkelse. Bare USA (15 prosent) og Saudi Arabia (12 prosent) har en større andel av befolkningen som enten ikke tror på klimaendringer i det hele tatt, eller ikke tror at de forårsakes helt eller delvis av menneskelig aktivitet.

Tror ikke på enkeltindividers innflytelse

Undersøkelsen er gjennomført ved hjelp av nettbaserte spørreskjemaer av det britiske opinionsbyrået YouGov, og over 30 000 mennesker fra 28 land har deltatt i undersøkelsen. Utvalget av nordmenn har vært på 1012. Sammen med Saudi Arabia har Norge lavest andel respondenter som svarer at menneskelig aktivitet er den viktigste årsaken til at klimaet endrer seg. I begge land er det 35 prosent som svarer dette. Sammen med andre oljeeksportører som Kuwait og Oman, samt – mer overraskende – Sverige, ligger vi dessuten høyt på liste over befolkninger som ikke mener deres eget land kan gjøre mer enn det allerede gjør for å bekjempe klimaend...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.