Waras samboer mistenkt for å ha sendt truende brev til Tybring-Gjedde

Politiets sikkerhetstjeneste har i dag endret Laila Anita Bertheussens status fra fornærmet til mistenkt i samtlige saker som involverer trusler og hærverk mot henne og justisminister Tor Mikkel Waras hjem i Oslo – bortsett fra hendelsen hun ble siktet for 14. mars. Wara går nå av som justisminister. Den avgåtte justisministerens samboer er, i tillegg til hendelsene ved egen bolig, mistenkt for å ha sendt et truende brev til Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde, etter det Filter Nyheter får opplyst. Brevet skal ifølge NRK ha blitt sendt i februar, bestått dels av håndskrift og utklipte bokstaver fra aviser, og hatt et innhold som var egnet til å framkalle frykt. Tybring-Gjeddes bolig var, i likhet med Waras, blant dem som ble filmet og brukt i teaterstykket «Ways of Seeing» på teateret Black Box i fjor. Filter Nyheter kjenner ikke til hvorvidt statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde formelt er regnet som fornærmet i trusselsaken. Det har ikke lyktes Filter Nyheter å komme i kontakt med Christian Tybring-Gjedde i dag.

Får avskjed i nåde

Endringen av Bertheussens status skjer etter en «helhetlig vurdering basert på foreløpige tekniske og taktiske bevis», skriver PST i en pressemelding i dag. Statsminister Erna Solberg (H) informerte på en pressekonferanse i dag om at Tor Mikkel Wara (Frp) får avskjed i nåde i statsråd i morgen fredag.  Wara oppgir hensynet til familien som årsak til at han har bedt om å få fratre. – Beslutningen er fullt og helt min egen, understreket Wara på pressekonferansen i dag.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.