Politiet leter etter rasismetiltalte SIAN-aktivister – rettssak kan bli utsatt igjen

Sian-profilene Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten, her fra Fredrikstad i fjor høst.
I begynnelsen av februar i år ble det kjent at Lars Thorsen (53) og Fanny «Anna» Bråten (57), de mest kjente frontfigurene i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), er tiltalt for en rekke tilfeller av hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen. Hovedforhandlingen i Oslo tingrett var opprinnelig berammet i begynnelsen av april, men ble utsatt etter at de tiltalte byttet forsvarere. Kort tid senere ble ny dato satt til tirsdag 25. juni, altså i neste uke. Les hele tiltalen mot Sian-profilene her. Om Thorsen og Bråten med vilje gjør seg utilgjengelig for forkynnelse av stevning og tiltale, står også […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.