Rasismesaken mot SIAN-profilene utsatt igjen – ble ikke stevnet innen fristen

Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten.
Rettssaken mot rasismetiltalte Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten, de mest kjente frontfigurene i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), vil likevel ikke gå for Oslo tingrett i morgen, tirsdag. Årsaken er at politiet ikke har klart å stevne dem innen fristen, som løp ut ved midnatt lørdag, altså tre kalenderdager før rettssaken var berammet. Etter det Filter Nyheter forstår gjorde politiet nye forsøk på å stevne dem i helgen, men uten å lykkes. Thorsen og Bråten er tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen, blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.