Rasismesaken mot SIAN-profilene utsatt igjen – ble ikke stevnet innen fristen

Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten.

Rettssaken mot rasismetiltalte Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten, de mest kjente frontfigurene i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), vil likevel ikke gå for Oslo tingrett i morgen, tirsdag.

Årsaken er at politiet ikke har klart å stevne dem innen fristen, som løp ut ved midnatt lørdag, altså tre kalenderdager før rettssaken var berammet. Etter det Filter Nyheter forstår gjorde politiet nye forsøk på å stevne dem i helgen, men uten å lykkes.

Thorsen og Bråten er tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen, blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i en SIAN-brosjyre.

Bråten er også tiltalt for å omtale muslimer som «morderzombier» og «seksualpredatorer» fra en «tilbakestående kultur» i en tale på Eidsvolls plass i Oslo 1. september i fjor.

Dette er andre gang rettssaken mot SIAN-profilene blir utsatt: I april byttet de tiltalte forsvarere rett før saken var berammet. Denne gangen har de ikke vært tilgjengelige for forkynnelse av tiltale og stevning, noe som vanligvis skjer ved at politiet oppsøker dem hjemme.

Da Filter Nyheter var i kontakt med Lars Thorsen fredag, viste han til en SIAN-melding på Twitter som slo fast at «straffesaken mot Thorsen og Bråten går ikke 25.6». Meldingen kom med et bilde av Bråten foran Malmö tingsrätt, noe som kunne indikere at hun da befant seg i Sverige:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.