SIAN-profiler byttet forsvarere – nå er muslimhets-saken utsatt

Lars Thorsen og Fanny Bråten i forbindelse med en demonstrasjon som ikke er en del av tiltalen.
Lars Thorsen (53) og Fanny «Anna» Bråten (57), de mest kjente frontfigurene i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), ble tidligere i år tiltalt for en rekke tilfeller av hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen – straffeloven § 185. Saken skulle opp i Oslo tingrett onsdag denne uken, men ble i dag utsatt etter at begge de tiltalte har byttet forsvarere. – Ny beramming er forventet før sommeren, opplyser politiadvokat Andreas Kruszewski til Filter Nyheter.

Delte ut løpesedler med utfall mot muslimer

Thorsen og Bråtens nye forsvarere er henholdvis Steingrim Wolland og Morten Kjensli. Ingen av dem vil i dag svare på hvordan de to SIAN-profilene forholder seg til tiltalen. Det var opprinnelig Øystein Storrvik som var oppnevnt som forsvarer for Thorsen, mens Marijana Lozic skulle forsvare Bråten. På spørsmål om hva som er årsaken til at han ble byttet ut, svarer Storrvik: «Ingen grunn. Han velger selv. Jeg fikk oppdraget som fast forsvarer i Oslo tingrett. Bra han fikk en etter eget valg». Politiet vil holde de islamfiendtlige aktivistene ansvarlige for løpesedler de delte ut under et SIAN-arrangement på Stovner i Oslo 20. juli 2018. Løpesedlene inneholdt flere utsagn som kan tolkes som at SIAN mener at muslimer i Norge generelt er å anse som seksualforbrytere, drapsmenn og en terrorfare. Anna Bråten i tillegg er tiltalt for en tale hun holdt i regi av SIAN foran Stortinget 1. september i fjor. Der viste hun blant annet til en video på et svensk anti-innvandrings-nettsted om asylsøkere i en svensk småby som ifølge henne «viser hvordan det blir «når det blir ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.