Det kom til steinkasting, bruk av tåregass, hærverk og slåsskamper da den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) hadde fått tillatelse til å avholde en markering på Strømsø torg i Drammen lørdag ettermiddag.

150-200 motdemonstranter hadde møtt opp for å ta avstand fra SIAN, som også tiltrakk seg andre skuelystne. Aggresjonsnivået var tidvis svært høyt. Etter at politiet bestemte seg for å oppløse demonstrasjonen, utviklet det seg til sammenstøt mellom politiet og bråkmakere flere steder i sentrum.

– Det er en trist dag for Drammen by. Det er veldig bekymringsfullt at det er så mye ungdommer og barn til stede. Så ser man at flere av de unge ikke klarer å styre seg. De river i gjerder, kaster egg og stein, og flyr på folk som ikke mener det samme som dem selv, sier politistasjonssjef i Sør-Øst politidistrikt, Øyvind Aas, til NRK.

SIAN er en organisasjon som mener norske muslimer skal fengsles og deporteres på grunn av deres religion, og som konsekvent bruker en  borgerkrigsretorikk der muslimer er «uintegrerbare barbarer» og «okkupanter» i ledtog med politikere, politiet og dommere i Norge, som alle betegnes som «kulturmarxister».