Opptøyer i Drammen: Her må nynazistene reddes fra slag og spark etter å ha oppsøkt SIAN-motstandere

En mann geleieder nynazisten i sikkerhet mens andre personer forsøker å angripe ham.

Det kom til steinkasting, bruk av tåregass, hærverk og slåsskamper da den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) hadde fått tillatelse til å avholde en markering på Strømsø torg i Drammen lørdag ettermiddag. 150-200 motdemonstranter hadde møtt opp for å ta avstand fra SIAN, som også tiltrakk seg andre skuelystne. Aggresjonsnivået var tidvis svært høyt. Etter at politiet bestemte seg for å oppløse demonstrasjonen, utviklet det seg til sammenstøt mellom politiet og bråkmakere flere steder i sentrum. – Det er en trist dag for Drammen by. Det er veldig bekymringsfullt at det er så mye ungdommer og barn til stede. Så ser man at flere av de unge ikke klarer å styre seg. De river i gjerder, kaster egg og stein, og flyr på folk som ikke mener det samme som dem selv, sier politistasjonssjef i Sør-Øst politidistrikt, Øyvind Aas, til NRK. SIAN er en organisasjon som mener norske muslimer skal fengsles og deporteres på grunn av deres religion, og som konsekvent bruker en  borgerkrigsretorikk der muslimer er «uintegrerbare barbarer» og «okkupanter» i ledtog med politikere, politiet og dommere i Norge, som alle betegnes som «kulturmarxister».

[sc name="sma-abo-knapper-midt-i-artikkel-v2" ]

Ønsker å provosere

Lederen i organisasjonen, Lars Thorsen, ble i 2019 dømt til betinget fengsel for hatefulle ytringer etter det retten beskrev som «grov nedvurdering av en gruppes menneskeverd». Flere SIAN-aktivister har kommet

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.