Nyhetsbrev 12. april: Iran truer med hevn for israelsk atom-sabotasje

God ettermiddag!

SABOTASJE PREGER ATOMVÅPEN-SAMTALER: Iran lover hevn etter gårsdagens antatt israelske angrep mot atomanlegget i Natanz. En eksplosjon ødela i går hele den interne strømforsyningen som drifter sentrifugene som anriker uran i anlegget, ifølge New York Times. Gitt at det dreide seg om sabotasje, var den trolig svært vellykket: Det kan ta omlag ni måneder å få igang produksjonen igjen. Israel har tidligere gjort ødeleggelser på det iranske atom(våpen)programmet med både cyberangrep og attentater, men bekrefter aldri offentlig hvilke aksjoner landet står bak.
     Hendelsen får direkte innflytelse på USAs nye (indirekte) atomsamtaler med iranerne i Wien, der Israel fra utsiden opponerer mot Biden-administrasjonens forsøk på å få Iran tilbake i en avtale som ligner den fra 2015 som Trump sparket bein på. «Sionistene vil ta hevn på grunn av våre framskritt på veien mot sanksjonslettelser. Men vi vil ta vår hevn over sionistene», uttalte  Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif i morges.
 

NYTT DØDSFALL: Ytterligere én person som deltok på et arrangement i regi av konspirasjonsteoretikeren og koronafornekteren Hans Kristian Gaarder i Gran kommune fredag 26. mars, er død<...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.