Nå har Trumps høyreradikale tilhengere tilsluttet seg protestene: «Brenn i helvete, Joe Biden!»

De har hele tiden vært en viktig del av Donald Trumps presidentskap og ideologiske omland, selv om noen har hatt vanskelig for å se forbindelsene. I natt ble det enda litt tydeligere. Høyreradikale konspirasjonsteoretikere og bevæpnede ekstremistgrupper sluttet seg nemlig til de ikke-demokratiske protestene utenfor valglokalene i Phoenix, Arizona, der tellingen av stemmer fortsetter.

  • Laster ikke Twitter-meldingene i denne artikkelen? Trykk «refresh» i nettleseren din.
Det skjedde omtrent samtidig som det ble kjent at Trumps tidligere «mesterhjerne» Steve Bannon i en podkast argumenterte for at smittevernekspert Anthony Fauci og FBI-direktør Christopher Wray burde bli halshogget – og at hodene burde tres på staker og stilles opp ved Det hvite hus til skrekk og advarsel. https://twitter.com/FrankFigliuzzi1/status/1324485819042705408 Utenfor valgkontorene i Maricopa fylke, AZ ble ytre høyre-personligheten Alex Jones for noen timer siden mottatt som en slags rockestjerne – og kvitterte med det som lignet oppfordring til borgerkrig: https://twitter.com/perez4az/status/1324559557918556161 – We’re gonna take on the Soroses, the Bezoses and the Gates! ropte Jones, som videre slo fast at «den sovende kjempen» som er USA nå har våknet. Deretter fikk han forsamlingen til å samstemme i «1776», en referanse til uavhengighetserklæringen. https://twitter.com/stillgray/status/1324554382411640834 Jones har lenge slitt med g...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.