Se videoene fra kaoset i USA: Trump-tilhengere med våpen, valgsenter under politibeskyttelse

Mens Donald Trump hevder at Demokratene er i ferd med å «stjele valget», virker meningsfeller å mobilisere kraftig i sosiale medier: https://twitter.com/donie/status/1324342920854573056

  • Lastes ikke Twitter-meldingene i denne artikkelen? Trykk «refresh» i nettleseren din.
Samtidig har folk fra begge sider tatt til gatene og markert seg utenfor valglokaler der stemmetellingen fortsatt pågår i en rekke delstater: Biden-tilhengere har stilt krav om at hver eneste stemme må telles, mens Trump-tilhengernes slagord har variert – fra «stop the count» i delstater der presidenten leder, til «count the vote» eller «stop the steal» der pilen peker i retning Biden. Her er noen av de mest dramatiske videoene fra de viktigste vippestatene det siste døgnet:

Michigan:

Ved TCF Center i Detroit, Michigan ble det tidlig meldt om relativt anspent stemning: https://twitter.com/Local4News/status/1324083772866912260 https://twitter.com/KristenClarkeJD/status/1324207740873543681 Politiet forsøkte å kontrollere en tidvis kaotisk situasjon der flere krevde å få komme inn i lokalene hvor stemmene ble registrert. Valgreglene i flere amerikanske delstater legger til rette for at såkalte election challengers og poll watchers får mulighet til å observere hvordan stemming og telling foregår. Førstnevnte kategori har rett til å klage ved mistanke om at valgregler ikke blir overholdt. Strenge smittevernregler skal være noe av grunnen til at flere av dem ble nektet inngang i går kveld: https://twitter.com/CBSNews/status/1324106039084666881 En relativt stor gruppe av presidentens tilhengere stilte krav om at tellingen av poststemmer måtte opphøre umiddelbart: https://twitter.com/KristenClarkeJD/status/1324091355119931395 htt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.