Mens Donald Trump hevder at Demokratene er i ferd med å «stjele valget», virker meningsfeller å mobilisere kraftig i sosiale medier:

  • Lastes ikke Twitter-meldingene i denne artikkelen? Trykk «refresh» i nettleseren din.

Samtidig har folk fra begge sider tatt til gatene og markert seg utenfor valglokaler der stemmetellingen fortsatt pågår i en rekke delstater:

Biden-tilhengere har stilt krav om at hver eneste stemme må telles, mens Trump-tilhengernes slagord har variert – fra «stop the count» i delstater der presidenten leder, til «count the vote» eller «stop the steal» der pilen peker i retning Biden.

Her er noen av de mest dramatiske videoene fra de viktigste vippestatene det siste døgnet:

Michigan:

Ved TCF Center i Detroit, Michigan ble det tidlig meldt om relativt anspent stemning:

Politiet forsøkte å kontrollere en tidvis kaotisk situasjon der flere krevde å få komme inn i lokalene hvor stemmene ble registrert.

Valgreglene i flere amerikanske delstater legger til rette for at såkalte election challengers og poll watchers får mulighet til å observere hvordan stemming og telling foregår. Førstnevnte kategori har rett til å klage ved mistanke om at valgregler ikke blir overholdt.

Strenge smittevernregler skal være noe av grunnen til at flere av dem ble nektet inngang i går kveld:

En relativt stor gruppe av presidentens tilhengere stilte krav om at tellingen av poststemmer måtte opphøre umiddelbart:

Arizona:

I den viktige vippestaten Arizona har tv-kanalen Fox allerede erklært Biden som vinner (mens flere andre medier sitter på gjerdet).

Torsdag kveld samlet flere Trump-tilhengere seg utenfor Maricopa fylkes valgkontor i Phoenix, der det fortsatt gjensto å telle mange stemmer. Ett av slagordene var behørig nok «Fox News sucks»:

Pressen ble på et tidspunkt bedt om å forlate lokalene på grunn av fare for voldelige sammenstøt. Trump-tilhengere i Phoenix mener at deres stemmer med vilje er blitt forkastet og ropte slagord som «stop the steal».

Flere medier har rapportert at enkelte demonstranter var bevæpnet:

For å gjøre kaoset komplett hadde også Biden-tilhengere dukket opp for å forsikre seg om at deres stemmer blir med i opptellingen – og at tellingen fortsetter:

Politi i opprørsuniform var i beredskap gjennom kvelden:

Valgkontoret takket etterpå for at stemmetellerne fikk mulighet til å gjøre jobben sin:

Nevada:

En mindre gruppe Trump-tilhengere samlet seg også utenfor valgkontorene i Clark county, Nevada, der tellingen ennå ikke over. «Stop the steal», ropte demonstrantene:

Pennsylvania:

Demonstranter i Philadelphia, Pennsylvania stilte krav om at alle stemmer må telles:

Protestene har fortsatt i dag, samtidig som Trumps valgkampmedarbeidere holdt pressekonferanse like ved «Count every vote»-markeringen:

Nord-Carolina:

Det er ikke meldt om store protester i den viktige vippestaten Nord-Carolina, men en mindre gruppe Biden-vennlige demonstranter samlet seg til en «Count every vote»-markering i Durham:

Andre delstater

Det ble også meldt om demonstrasjoner eller markering i delstater der opptellingen er over og resultatet klart.

Flere samlet seg til en større markering mot Donald Trump i Minneapolis, Minnesota (der Joe Biden vant):

Det samme skjedde i Boston, Massachusetts (en delstat som også gikk til Biden):

I Portland, Oregon tok mange til gatene i protest mot Donald Trump, politivold og rasisme generelt. Politiet grep etter hvert inn og arresterte til sammen 11 personer, ifølge nyhetsbyrået Reuters:

Også Nasjonalgarden ble satt inn mot demonstrantene:

Det var også relativt mange deltakere i en «Count every vote»-marsj i Chicago, Illinois (en dypblå stat der Joe Biden vant med solid margin):

Mot slutten forsøkte flere å ta seg enda nærmere Trump Tower, men skal ha blitt stoppet av politiet:

Flere ble også arrestert av politiet etter store markeringer i New York, deriblant på Manhattan:

  • Endringslogg: 5. november kl 17 ble artikkelen oppdatert med videoer fra Philadelphia.

Nå kan du prøve vårt nye digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.