Festaften med Fjordman – kom inn, kom inn!

INN I VARMEN: Steve Bannon kom bakdøra til Oslo militære samfund.

– Hils på Peder, han er en god venn av meg, sier advokat Trond Ellingsen (Frp), og introduserer krølltoppen best kjent som «Fjordman» til sine samtalepartnere.

Det er fredagsstemning  i Oslo Militære Samfund, like utenfor muren til Akershus festning.

Frp-eren har huket tak i Peder Are Nøstvold Jensen for å spørre hva han synes om talen Bannon nettopp avsluttet i hovedstadens kanskje fjongeste selskapslokale.

Anders Behring Breiviks ideologiske forbilde og hyppigste referanse har tidligere forfektet at muslimer «må bli totalt og fysisk fjernet fra hele den vestlige verden». Han modererte seg etter 22. juli-angrepet, men i kveld synes han islam-delen av den tidligere Trump-strategens foredrag ble for liberalt.

– Han var bra 80 prosent av tiden, svarer Fjordman på Ellingsens spørsmål. [caption id="attachment_6611" align="alignnone" width="1100"] NETTVERKSBYGGER: Frp-er og Document-styreleder Trond Ellingsen (t.h) introduserer Peder «Fjordman» Nøstvold Jensen til øvrige venner.[/caption]

Ellingsen var inntil nylig leder i Asker Frp. (Han gikk av etter å ha stilt seg bak gruppeleder Ole Jacob Johansen – også tilstede på Bannon-foredraget – etter en Facebook-post som sammenstilte bilder av den 16 år gamle klimaaktivisten Greta Thunberg og Hitlerjugend).

Ellingsen er også regjeringsoppnevnt til Utlendingsnemnda fram til 2020, etter forslag fra statsfinansierte Human Rights Service (fulltallig i Oslo Militære Samfund). Han er opptatt av at Sylvi Listhaug bør bli Frps partileder i stedet for Siv Jensen. Det har han nettopp skrevet som «gjesteskribent» på Document, der han er styreleder.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.