Holdt taler i Oslo før de marsjerte med nazistene i Charlottesville

Forrige helgs «Unite the right»-demonstrasjon i småbyen Charlottesville kulminerte i drap, massiv vold og det som ble en politisk krise på aller høyeste nivå i USA. Nynazister, «hvite nasjonalister», Ku Klux Klan-medlemmer og «identitære» aktivister  - som ofte går under samlebetegnelsen «alt-right» - ropte «blood and soil», slagord mot jøder, hedret sørstatsgeneralen Robert E. Lee og marsjerte med hakekors og lignende symboler gjennom gatene. Det amerikanske miljøet bak demonstrasjonen har også bånd til Norge og Sverige. Alt-right, som er mer et merkenavn på internett enn en bevegelse, har det siste året blitt forbundet med alt fra eksplisitt nazistiske grupper og jødehatere til «ironiske» nettprovokatører og unge menn som har forsøkt å framstå som en mer intellektuell form for «hvite nasjonalister». Charlottesville-mønstringen var et forsøk på å samle hele det lille spekteret av rasister og bråkmakere ute i offentligheten. I samme demonstrasjon som nazistene forrige lørdag gikk mannen bak pseudonymet «Lauritz von Guildhausen» - som etter alt å dømme er norsk. For bare halvannen måned siden holdt han innlegg under nasjonalist-konferansen «Scandza forum» på hemmelig sted i Oslo, der rundt 40 personer deltok. («Lauritz von Guildhausen» under «Scandza forum» i Oslo 1. juli i år. Bildet er ikke sladdet av Filter Nyheter. Skjermdump fra Youtube). «Lauritz von Guildhausen» er tilknyttet netts...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.