«Hvite nasjonalister» på Oslo-konferanse: Talere vil ha jøder ut av Europa og knyttes til nazi-blogger

  Lørdag 1. juli skal nøkkelpersoner i den amerikanske «alt-right»-bevegelsen for første gang holde taler i Norge. Konferansen «Scandza Forum», som også ble avholdt i Stockholm 20. mai, er et forsøk på å skape engasjement i Norge og Sverige rundt «hvit nasjonalisme». (OPPDATERING 3. juli: Ifølge Filter Nyheters kilder deltok flere enn 40 personer på arrangementet). Det er den norske aktivisten Olav Torheim (37) som i april opprettet foreningen Scandza Forum i Norge, og som framstår som arrangør, trolig sammen med islendingen Fróði Midjord. Torheim er redaktør i det nasjonalistisk orienterte «høgnorsk»-bladet Målmannen og har tidligere deltatt på ytre-høyre-demonstrasjoner i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.