«Svært alvorlig»: Navn og bilder fra pågående etterforskning lekket til innvandringsmotstandere

Flere titalls navn på mistenkte i pågående etterforskninger, spaningsbilder, etterretningsopplysninger og foto av viktige beslag som ikke er offentlig kjent. Det er noe av innholdet i et politidokument som de innvandringskritiske aktivistene i Human Rights Service (HRS) nylig fikk tilsendt. – Det er svært alvorlig at interne og sensitive opplysninger blir «lekket» til utenforstående. Dette kan skade pågående etterforskninger og er brudd på personvernet, skriver politiinspektør Tore Soldal ved Oslo politidistrikt til Filter Nyheter. Fredag ettermiddag ble saken oversendt Spesialenheten for politisaker.

Hentet fra hemmelige politirapporter

Filter Nyheter har fått bekreftet at det dreier seg om et internt nyhetsbrev, fra etterforskerne i «Trygge Grønland»-prosjektet, som ble sendt mange politifolk i Oslo 12. juli i år. Der var intern humor og meningsytringer blandet med skjermet informasjon om så mange som 50 enkeltpersoner som er i oslopolitiets søkelys i prosjektet. Nyhetsbrevet var utformet som en etterligning av avisa VG, kalt «TG». HRS startet i går publisering fra dokumentet i anonymisert form, supplert med kommentarer. «Vi kommer til å skjerme de kriminelle som omtales, noe annet kan kanskje føre til at de samme blir tilført enda flere rettigheter», skriver HRS-leder Rita Karlsen i ett av innleggene. Human Rights Service har nylig fått oppmerksomhet for å ha tatt til orde for å deportere 100 000 muslimer fra Europa som aktivistene regner som «potensielle jihadister», og skriver ofte om enkelthendelser i Oslo som om alvorlig kriminalitet har eskalert og er ute av kontroll på grunn av innvandring.

– Straffbart og ris til egen bak

Oslo politidistrikt jobber nå ut fra at det er en tjenestemann- eller -kvinne som har oversendt de svært sensitive opplysningene til HRS. Norges mest profilerte fors...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.