Aps «vippestater»: Dette er de lokale sakene som kan sparke bein på Støre

Det er to uker igjen til valget, og meningsmålinger viser at Arbeiderpartiets oppslutning synker. Ambisjonen om å gjøre det bedre enn 2013-valget – Aps nest dårligste siden krigen – er redusert til en kamp om å ikke gjøre det enda dårligere. Det er imidlertid antallet stortingsmandater som avgjør hvor mye makt partiet får den kommende fireårsperioden. Med et nasjonalt resultat på rundt 29 prosent, som snittet av augustmålingene så langt viser, kan Ap miste mandater til Senterpartiet i Nordland og Telemark, og til SV i Oslo, ifølge valganalytiker Svein Tore Marthinsen, som baserer vurderingen på fylkesmålinger, nasjonale snittall og valgstatistikk. I […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.