LO-topp om Fagforbundets rusreform-bombe: – Ikke strategisk timet

Odd-Haldgeir Larsen, Fagforbundet

– Jeg fikk grisejuling av min egen sønn, han jobber i fritidsklubb. Han tok en «voksenprat» med sin far om det vedtaket vi har gjort om rusreformen, sier Fagforbundets nestleder Odd-Haldgeir Larsen. Han sier det med glimt i øyet og en latter i stemmen, men alvoret og budskapet skinner gjennom. Debatten om rusreformen skjærer tvers gjennom partier, yrkesgrupper og familier - også i Fagforbundet. Det ble rabalder etter vedtaket, som Fagforbundets landsstyre kunngjorde den 18. mars. Det uttrykker tydelig skepsis mot prinsippet om avkriminalisering av narkotikabruk, og bekymring for at det vil øke narkotikabruk og oppfattes som frislipp av ungdom som er nysgjerrig på rus eller på vei inn i rusbruk.

«Stortinget bør pålegge regjeringa å utrede en lovhjemmel som sikrer rusavhengige helsehjelp, mens andre brukere av narkotika skal kunne møte reaksjoner og få oppfølging fra politiet og hjelpeapparatet», er konklusjonen.

Fagarbeidere i rusfeltet støtter avkriminalisering

Ledere og tillitsvalgte med erfaring fra rusfeltet i Oslo og Bergen reagerte sterkt på vedtaket, som de mente både var uklokt og dårlig forankret i de relevante fagmiljøene i forbundet. Vedtaket fikk også det glatte lag av LO-forbundet Fellesorganisasjonen (FO), som organiserer barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. Leder Mimmi Kvisvik har uttalt til Klassekampen at Fagfo...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.