Nyhetsbrev 26. mars: Oppdater deg på tre minutter!

PRESSEKONFERANSE: Klokken 12 skal Folkehelseinstituttet (FHI) kunngjøre om Norge skal fortsette å bruke AstraZeneca-vaksinen eller ikke – all bruk av vaksinen ble i utgangspunktet stanset torsdag 11. mars, etter at det samme skjedde i Danmark. TV 2 erfarer fredag formiddag at norske helsemyndigheter vil forlenge pausen for AstraZeneca-vaksinen. Det er fortsatt mye uklart om eventuelle sammenhenger mellom vaksinen og dødsfallene etter blodpropp og blødninger. EUs legemiddeltilsyn (EMA) bestemte i forrige uke at bruken av vaksinen kan fortsette, men norske myndigheter har bedt om mer tid til å bestemme seg. Rundt 120 000 personer er allerede vaksinert med første dose av AstraZeneca i Norge.

KAMP OM HAVET: De fleste partiene i Norge vil satse tungt på havvind for å sikre Norge grønn energi og nye arbeidsplasser, men nå frykter Norsk Fiskarlag at utbygging i stor skala vil gjøre ubotelig skade for fiskere langs kysten, skriver Klassekampen. – Norske havområder er store, men både bunnfast og flytende havvind plasseres av tekniske årsaker ofte på grunt van...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.